Geboorte van je droomhuis

Houten Huis bouwt huizen en chalets volgens twee verschillende technieken en altijd helemaal volgens jouw smaak. Beide bouwtechnieken bieden fundamentele voordelen t.o.v. de klassieke huizenbouw in steen, en lenen zich ook uitstekend voor een uitbreiding aan jouw bestaande woning. In de vorm van een aanbouw, of zelfs het toevoegen van een extra verdieping.

Finncotec systeem

Het Finncotec systeem is uitgedacht door onze Finse partner, het is een unieke combinatie van houtmassiefbouw en houtskeletbouw. Daardoor kunnen we alle voordelen van beide systemen combineren. Dankzij de massieve logbalken aan de buitenzijde, is de woning uiterst stevig en robuust. Het houten skelet aan de binnenzijde, zorgt dan weer voor extra stabiliteit en isolatiemogelijkheden. De logbalken worden stevig vastgezet aan het houten skelet, zodat ze nooit kunnen doorzakken onder hun eigen gewicht, wat soms wel gebeurt bij zuivere houtmassiefbouw.
Zie je toch liever een baksteen rond jouw woning, dan draaien we dit systeem gewoon om: de massieve logbalken worden aan de binnenkant van het houten skelet bevestigd. De buitenkant wordt dan afgewerkt naar keuze: een stenen facade, crepi, vezelcement platen, ...
Een extra voordeel aan het Finncotec systeem is dat alle balken op maat gezaagd en gefreesd zijn, zo kan je dus jouw woning deels of volledig zelf bouwen!

Wandopbouw

 • Massieve logbalken
 • Verticale staanders
 • Isolatie
 • Dampscherm
 • Leidingspouw
 • Binnenafwerking naar keuze

Houtskeletbouw

Dit is de houtbouwmethode die breed wordt toegepast in België en daarbuiten. De basis ervan is een houten skelet, met aan de buitenzijde een houtvezelisolatieplaat of dampopen folie, en afwerking naar keuze: een stenen gevel, hout, vezelcementplaat, ... Aan de binnenzijde wordt er OSB geplaatst als verstijvingsplaat en luchtdichting, daartegen komen leidingspouwbalkjes om ruimte te maken voor elektrische en sanitaire leidingen, en afwerking naar keuze: hout, gipsvezelplaten, ... Met deze methode kunnen we bouwen en afwerken in elke gewenste stijl!
We besteden veel aandacht aan een perfecte luchtdichting, wat een grote impact heeft op de energieprestaties van het gebouw.

Wandopbouw

 • Gevelafwerking naar keuze
 • Houtvezelisolatieplaat
 • Verticale staanders
 • Isolatie
 • OSB
 • Leidingspouw
 • Binnenafwerking naar keuze

Isolatie en luchtdichting

We besteden veel aandacht aan de luchtdichting van uw woning, dit is op verschillende gebieden van belang: Het garandeert een goede werking van het ventilatiesysteem, beperkt warmteverliezen, voorkomt bouwschade door vocht in de constructie, helpt tegen hittedoorslag in de zomer, zorgt voor een optimale geluidsisolatie en maakt het gebouw brandveiliger.

Het isoleren van de wanden en het dak doen we bij voorkeur met ecologische isolatiematerialen zoals houtwol of cellulosevlokken, de leidingspouw met katoenisolatie.

Houtwol en cellulosevlokken zijn ideaal bij houtskeletbouw en in dakconstructies. Het isolatiemateriaal is dampopen of ademend: ingebouwd in een dampopen constructie kan het overtollige vocht in huis zijn weg naar buiten vinden. De isolatie heeft een vochtregulerende werking: ze kan een hoeveelheid vocht opslaan en weer afgeven. Door haar densiteit zorgt ze voor een veel betere geluidsisolatie dan bijvoorbeeld minerale wol of PUR, én zal in de zomer de temperatuur in huis minder snel oplopen.
Dan is er nog het ecologische aspect: De grondstoffen waaruit de isolatie wordt gemaakt, groeien terug aan en zijn dus onuitputtelijk, de productie ervan vergt meestal weinig energie, en er komen geen schadelijke stoffen vrij, noch tijdens noch na de plaatsing.

Een goede luchtdichting in combinatie met de juiste isolatie garandeert een optimale duurzaamheid en onovertroffen comfort!

Foto van een man

Pascal

Evergem

De communicatie verliep heel goed, de werken zijn uitgevoerd volgens plan!

Foto van een man

Sami

Gent

Uw collega's stelden zich flexibel op en pasten zich waar mogelijk aan aan onze wensen. De communicatie verliep goed en de werf is steeds op een ordentelijke manier achter gelaten. 

Erik en Julie

Zaffelare

De samenwerking met Houten Huis was efficiënt en betrouwbaar, het geleverde werk werd met goede zorg en kwaliteit uitgevoerd. Er werd dagelijks zeer goed opgeruimd waardoor we respect voelden voor ons huis. Kortom: een positieve en authentieke samenwerking!

Vrouw

Hilde

Eke

Ik kan Houten Huis, zowel als wonen in een houten huis (ik zou nu al in geen bakstenen huis meer willen wonen) zeker aanbevelen! Bedankt om zo een mooie, warme thuis voor ons te hebben gemaakt!

Foto van een vrouw

Anoek

Sint-Amandsberg

Mijn droom is werkelijkheid geworden, het comfort is onevenaarbaar!

Foto van een man

Eric

Nieuwpoort

Jullie werk voldeed volledig aan onze verwachtingen, waarvoor dank.  De samenwerking verliep heel vlot, niets op aan te merken...

Man

Koen en Eline

Sint-Amandsberg

Jullie waren van begin tot eind professioneel en persoonlijk tegelijkertijd. Ongelofelijk wat jullie op een week kunnen verwezenlijken. Het zijn jullie gouden handen die al die houten balken omtoverden tot een huis! Heel erg bedankt.

Doortimmerd advies

Contacteer ons voor een gratis advies of een transparante offerte. Als jij je (woon)dromen met ons deelt, helpen we die graag waarmaken.

loading-animation